Olen ihan väsyksissä, mutta jostain syystä ei kuitenkaan nukuta - tai siis tiedän, etten saisi unta vielä. Kummaa sinänsä, koska viime yönä (kuten joka yö viimeisen parin kuukauden ajan) kissa herätti minut taas kuudelta ja päästi armeliaasti takaisin nukkumaan vasta kahdeksan maissa. Se on sitä mieltä, että kun avomieheni herää ja lähtee töihin, minunkaan ei enää tarvitse nukkua. Olen kovasti toista mieltä, varsinkin, jos olen joutunut lukemaan kahteen asti yöllä.

Huomenna on vielä pari luentoa, sitten alkaa lukuloma. Tosin sana "loma" on tässä tapauksessa huijausta, minun pitää nimittäin ensi viikon aikana kirjoittaa kaksi tai kolme esseetä, päivittää paria luentopäiväkirjaa, lukea pari kirjaa, tehdä neljä sivua hollanninläksyjä, opetella lisää kiinan kirjoitusmerkkejä ja keksiä kandityöni aihe. Mutta kai se sitten on lomaa kun ei ole luentoja.

Ei pitäisi valittaa, koulu on kuitenkin ollut suht kivaa viime aikoina. Kielioppi nyt ei niin suuresti nappaa, mutta amerikkalainen kirjallisuus on kiinnostavaa (Walt Whitman ja Emily Dickinson on nerokkaita), käännösteoriakin on suht jännää ja kiina ja hollanti myös. Jostain syystä tunnun oppivan kiinaa paremmin kuin hollantia, vaikka luulisi hollannin olevan huomattavasti helpompaa indoeurooppalaisiin kieliin tottuneelle. Toisaalta hollannin sanat ja kielioppi on helppo sekoittaa muihin tuttuihin kieliin, kun taas kiinan sukukieliä en osaa joten en myöskään sekoita kieliä keskenään. Miten lie?