Päätin pitkästä aikaa ottaa selvää, josko voisin alkaa taas käyttää Nestlen tuotteita. Yritys on ollut boikotissa 80-luvulta saakka, enkä ole käyttänyt sen tuotteita varmaan viiteentoista vuoteen (paitsi tietämättäni olen saattanut joskus kauan sitten käyttää, kaikesta kun ei aina tiedä että se on Nestleä kun eivät aina mainosta itseään kovin näkyvästi), syitä ja historiaa löytyy esim. tuolta (englanniksi tosin). Parin vuoden välein yritän tarkistaa, onko lafka ryhtynyt noudattamaan eettisempiä toimintatapoja. Ei se näköjään vieläkään ole. Harmillista, tietysti niiden epäeettisen mainonnan uhrien takia mutta myös itsekkäästi siksi, että kesä on alkanut ja Nestle omistaa Valiojäätelön, Mövenpickin ja Kotijäätelön. Kotijäätelössä sitä ei muuten muistaakseni lue pakkauksissa tai edes nettisivuilla. Täytyy siis edelleen pitäytyä Ingmanissa, Helsingin Jäätelötehtaassa ja Pappagallossa (huikatkaa, jos kuulette Nestlen ostaneen jonkun noista!). Valiolla olisi vaan niin houkuttelevia uutuuksia, mutta ei voi mitään, omatunto ei anna anteeksi edes pientä lipsahdusta. Mövenpickin suklaajätskiäkin on kyllä vähän ikävä.

Huomasin myös tietoa onkiessani, että joudun löytämään korvaavia tuotteita parille kosmetiikkatuotteelle, joita olen käyttänyt pitkään. L'Oreal ja Maybelline (sekä nykyään myös L'Orealin omistama Body Shop, jota en tosin käytä) ovat osittain Nestlen omistuksessa ja firmojen hallituksissa istuu samat heput. Pitää siis löytää Quick Stickille korvaaja. Ei ole helppoa se.

Kissanruokiahan on saanut kytätä tarkkaan jo pitkään, koska Purina = Nestle, ja Purinan nippuun kuuluvat ainakin Friskies, Latz ja pari muutakin yleistä merkkiä. Vauvanruuista Bona ja Piltti ovat molemmat Nestleä, joten ostelen Semperin hedelmäsoseita evääksi silloin tällöin, nuo muut saavat jäädä hyllyyn. Kaikkein vaikein boikotoitava on kuitenkin After Eight -minttusuklaa. Se on yksinkertaisesti parasta mitä on. Harmi.